Goede vakantievoornemens

Waar gaat de reis dit jaar heen? Al geboekt? Twee, wat mij betreft, gekmakende vragen. Zelf heb ik grote bewondering voor mensen die aan het begin van het jaar al hun vakantieschema rond hebben. Zo’n semi-los uit de pols opsomming van ‘In maart een lang weekend Ardennen, van de zomer naar de Oostenrijkse alpen en in het najaar Parijs. Die laatste is meer een moetje hoor, we zijn vijftien jaar getrouwd. En jij?’ Meestal mompel ik iets van ‘we zien nog wel, alle opties openhouden’.

Ik weet het gewoon niet. Zelf ben ik meer het dartbordtype. Laatst las ik de roman De Boerenoorlog en wilde ik direct naar Zuid-Afrika, kort daarna zag ik de film The Lunchbox en dacht ik: India, dat gaan we doen. Twee dagen later kwam een vriend terug van een rondreis Zuid-Amerika, in mijn hoofd stippelde ik direct mijn eigen route uit. Impulsief vakantievieren. In de vakantievoorbereiding ben ik geen haar beter. Waar bij sommige reizigers de gidsen al maanden op tafel liggen en de koffer ongeduldig in de gang staat, lees ik in het vliegtuig de reisinformatie en hoop ik dat alles in mijn koffer terecht is gekomen. Onder lichte dwang van mijn reisgenoten gaan we dat dit jaar veranderen.

Het aantal zwembroeken-gekocht-op-locatie moet naar beneden, evenals het aantal gemiste wereldwonderen onderweg. De wens werd uitgesproken of we niet alvast, je raadt het al, een vakantieschema konden maken.

Wat maakt het uit, we gaan weer reizen!

Matthijs de Winter

TC111000

www.oppad.nl

Twitter.com/oppad

Facebook.com/oppadmagazine

Column door hoofdredacteur Matthijs de Winter, hoofdredacteur van het outdoormagazine Op Pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *