Schitterende citytrip in het altijd zonnige Sevilla

De mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid maken van Sevilla de ideale bestemming voor een korte citytrip.

In de zestiende eeuw werd vanuit deze stad handel gedreven met Amerika. Dat maakte van Sevilla één van de rijkste steden van Europa. Dit zie je terug in imposante bouwwerken zoals de gotische kathedraal. Maar Andalusië is vooral bekend om de mudejar-architectuur, met elementen uit de Christelijke en Moorse kunst. Het mooiste voorbeeld hiervan vind je in de koninklijke paleizen en tuinen van het Alcazar en de prachtige minaret het Giralda.

In de typische volkswijken rondom het centrum kun je goed de authentieke sfeer van de stad opsnuiven. Fiets door de middeleeuwse straatjes en steegjes vol bezienswaardigheden en geniet van alle gezellige tapasbarretjes. In de legendarische wijken Arenal, Santa Cruz, Macarena en Triana vind je tal van witte huisjes, oude kloosters en kerken vol kitsch en kunstschatten.

Sevilla is samen met enkele andere steden in Andalusië ook de bakermat van de passievolle flamenco, een unieke mengeling van muziek, zang en dans die mede zijn oorsprong vindt bij de zigeuners van Triana. In de stad vind je verschillende flamencotablaos waar je een optreden kunt bijwonen.

Bekijk de film:

Ontdek deze reis:

Een 4-daagse stedentrip Sevilla, stad van de flamenco. Citytrip per fiets vanuit een stadshotel. Vanaf € 240.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *