Top 3 mooiste fietsvakanties in 2015

Zon op je huid. Wind door je haren. Bossen, rivieren en dorpjes glijden aan je voorbij. Een SNP-fietsvakantie is op en top vakantie. Je fietst licht, want de bagage wordt vervoerd. Je vindt makkelijk je weg; met goed kaartmateriaal, gedetailleerde routebeschrijvingen en meestal GPS-tracks. SNP zorgt voor goede huurfietsen en heeft een neus voor leuke accommodaties. Ga je mee? Ter kennismaking presenteert SNP de drie mooiste fietstrektochten.

Van Tsjechië naar Duitsland

fietsen-praag

De Elberadweg biedt een avontuurlijke combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Beleef een van de mooiste fietsroutes van Tsjechië naar Duitsland: de Elbe-etappe 2. Je begint in De Gouden Stad: betoverend Praag, met haar muziekcultuur, burcht Hradcin en middeleeuws centrum. Hier staat je gehuurde hybride-fiets met 21 versnellingen – of een e-bike – voor je klaar.
SNP gidst je met Nederlandse routebeschrijvingen in vijf dagen naar het Duitse Dresden, bijgenaamd Florence aan de Elbe. De routes zijn vlak, grotendeels verhard en rustig. Heerlijk ontspannen fietsen. Moldau en Elbe kabbelen murmelend voort en de IJzer- en Elbezandsteengebergten rijzen op aan de horizon, als een golvend panorama. Kastelen, landgoederen, industrieel erfgoed en schitterende uitzichtpunten verleiden veelvuldig tot afstappen. In oude steden als Melnik en Litomerice overnacht je in sfeervolle, prima hotels, waar de bagage op je wacht.

Ontdek deze reis

Piemonte – Italië

italie-piemonte-fietsen

Regelmatig even pittig in de benen voor een klimmetje? En daarna joelend weer naar beneden? Deze voor geoefende fietsers heerlijke cadans vind je tijdens een weergaloze trektocht in Piemonte. Samen met het schitterende uitzicht over de glooiende groene heuvels van de Monferrato en de Langhe. En regelmatig uitmuntende culinaire verwennerijen. Deze fietsvakantie is een feest voor de zintuigen!
Vanuit kuurstad Acqui Terme fiets je door het lieflijke landschap van Fausto Coppi naar het magnifiek uitzicht vanaf het hooggelegen Vignale Monferrata. Onderweg slenter je door klinkerstraatjes in Casale Monferrato en Asti. En drink je wellicht een ’cappu’ op een terras in Alba, het ’stadje van honderd torens’.
In de bakermat van Slow Food overnacht je op plekken en eet je in restaurants, zoals alleen Italië-fan SNP ze voor je kan vinden. Om te genieten van truffels, bagna cauda, en toma kazen. En langs weelderige wijngaarden vind je je weg naar producenten van tongstrelende barolo en barbaresco wijnen. La dolce vita, gewoon vanaf je ’bici’.

Ontdek deze reis

Ruhrtal – Duitsland

fietsen-ruhrgebied

Voor een enerverende fietstrektocht hoef je niet ver. Ga eens met SNP net over de grens in Duitsland fietsen! Lekker een aantal dagen peddelen langs de kronkelende Ruhr op je gehuurde citybike met zeven versnellingen. Een veelzijdige tocht, die begint bij de Ruhr-bron in de groene heuvels van het Sauerland. De rivier leid je vervolgens op een ontdekkingstocht langs pittoreske vakwerkstadjes als Herdecke en Hattingen, naar fascinerend industrieel erfgoed in het Rurhgebied.
Ruhrgebied? Industrie? Ja, dat klopt. In de oude fabrieken en hoogovens van dertig jaar geleden vind je nu geweldige musea, ateliers, hippe cafeetjes en restaurants.
Langs de groen omzoomde Ruhr waan je jezelf meer op het stille platteland dan vlakbij een van Europa’s grootste metropolen. De route is grotendeels gemarkeerd. En met de door SNP bijgeleverde GPS-tracks hoef je nooit meer te zoeken. Bij gezellig Duisburg, waar de Ruhr de brede Rijn instroomt, eindigt deze nieuwste fietsvakantie van SNP. En ben je met een half uurtje Autobahn of trein weer in Nederland.

Ontdek deze reis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *